
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj w dużej misce z sokiem z cytryny, curry i przyprawą Knorr.

Krok 2
Do marynaty dodaj piersi z kurczaka, wymieszaj i odstaw. Najlepiej na co najmniej 2 h.

Krok 3
Po tym czasie grilluj mięso, np. na patelni grillowej po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami z grilla, np. warzywami i sosem czosnkowym. Takiej marynaty możesz również użyć do filetów z indyka lub medalionów z polędwiczki wieprzowej.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak
Przygotuj pyszne danie, które podasz zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Przepis na soczystego kurczaka jest niezwykle prosty w przyrządzeniu, nie będziesz potrzebować wielu składników. Jeśli chcesz, możesz wykorzystać również inne rodzaje mięs – sprawdzą się m.in. filety z indyka. Nie czekaj, zacznij od skompletowania składników. Następnie przygotuj marynatę: jogurt naturalny połącz z sokiem z cytryny, curry i przyprawą do kurczaka. Dla urozmaicenia smaku dodaj jeszcze świeżo zmielony pieprz oraz czosnek granulowany. Do mieszanki wrzuć filety z kurczaka – dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej dwie godziny – pamiętaj, że im dłużej mięso będzie w lodówce, tym stanie się bardziej wyraziste. Po tym czasie smaż je na patelni (najlepiej grillowej), na małym ogniu, uważając, żeby się nie przypaliło. Tak przygotowane danie możesz serwować z ulubionymi warzywami, ryżem lub z chrupiącym pełnoziarnistym pieczywem. Doskonale smakuje również solo – bez żadnych dodatków. Nie czekaj, zainspiruj się przepisem i podziel się swoją opinią.






























