Kurczak curry z jabłkiem

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

463

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia.

Krok 2

Dodać przetarty przez praskę czosnek i przyprawę curry, chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać bulion, sos sojowy i mleczko kokosowe, stale mieszając. Gotować ok. 5 min.

Krok 4

Wrzucić kurczaka i jabłko pokrojone w plastry, zmniejszyć ogień i gotować aż kurczak będzie miękki.

Krok 5

Dodać groszek i pokrojona w plasterki cebule dymki. Gotować ok. 5 min.

Krok 6

Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w boczku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej