Kurczak curry z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry z jabłkiem

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia.

Krok 2

Dodać przetarty przez praskę czosnek i przyprawę curry, chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać bulion, sos sojowy i mleczko kokosowe, stale mieszając. Gotować ok. 5 min.

Krok 4

Wrzucić kurczaka i jabłko pokrojone w plastry, zmniejszyć ogień i gotować aż kurczak będzie miękki.

Krok 5

Dodać groszek i pokrojona w plasterki cebule dymki. Gotować ok. 5 min.

Krok 6

Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej