Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia.
Krok 2
Dodać przetarty przez praskę czosnek i przyprawę curry, chwilę podsmażyć.
Krok 3
Wlać bulion, sos sojowy i mleczko kokosowe, stale mieszając. Gotować ok. 5 min.
Krok 4
Wrzucić kurczaka i jabłko pokrojone w plastry, zmniejszyć ogień i gotować aż kurczak będzie miękki.
Krok 5
Dodać groszek i pokrojona w plasterki cebule dymki. Gotować ok. 5 min.
Krok 6
Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej