Kurczak curry z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry z jabłkiem

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia.

Krok 2

Dodać przetarty przez praskę czosnek i przyprawę curry, chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać bulion, sos sojowy i mleczko kokosowe, stale mieszając. Gotować ok. 5 min.

Krok 4

Wrzucić kurczaka i jabłko pokrojone w plastry, zmniejszyć ogień i gotować aż kurczak będzie miękki.

Krok 5

Dodać groszek i pokrojona w plasterki cebule dymki. Gotować ok. 5 min.

Krok 6

Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej