
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia.
Krok 2
Dodać przetarty przez praskę czosnek i przyprawę curry, chwilę podsmażyć.
Krok 3
Wlać bulion, sos sojowy i mleczko kokosowe, stale mieszając. Gotować ok. 5 min.
Krok 4
Wrzucić kurczaka i jabłko pokrojone w plastry, zmniejszyć ogień i gotować aż kurczak będzie miękki.
Krok 5
Dodać groszek i pokrojona w plasterki cebule dymki. Gotować ok. 5 min.
Krok 6
Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej