
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
800 mililitrów
100 gramów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę. Marchewkę pokrój w plastry, a cebulę w piórka.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dodaj cebulę oraz pastę curry. Dodaj również liście kaffiru oraz trawę cytrynową.
Krok 3
Całość zalej 800 ml wody i zagotuj. Następnie wlej napój kokosowy.
Krok 4
Zmniejsz ogień. Dodaj pokrojoną marchewkę i Sos do pieczeni jasny Knorr. Gotuj około 25 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj fasolkę. Całość dopraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej