Kurczak duszony w napoju kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w napoju kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę. Marchewkę pokrój w plastry, a cebulę w piórka.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dodaj cebulę oraz pastę curry. Dodaj również liście kaffiru oraz trawę cytrynową.

Krok 3

Całość zalej 800 ml wody i zagotuj. Następnie wlej napój kokosowy.

Krok 4

Zmniejsz ogień. Dodaj pokrojoną marchewkę i Sos do pieczeni jasny Knorr. Gotuj około 25 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj fasolkę. Całość dopraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej