
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
800 mililitrów
100 gramów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę. Marchewkę pokrój w plastry, a cebulę w piórka.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dodaj cebulę oraz pastę curry. Dodaj również liście kaffiru oraz trawę cytrynową.
Krok 3
Całość zalej 800 ml wody i zagotuj. Następnie wlej napój kokosowy.
Krok 4
Zmniejsz ogień. Dodaj pokrojoną marchewkę i Sos do pieczeni jasny Knorr. Gotuj około 25 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj fasolkę. Całość dopraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej