Kurczak duszony w napoju kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak duszony w napoju kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę. Marchewkę pokrój w plastry, a cebulę w piórka.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dodaj cebulę oraz pastę curry. Dodaj również liście kaffiru oraz trawę cytrynową.

Krok 3

Całość zalej 800 ml wody i zagotuj. Następnie wlej napój kokosowy.

Krok 4

Zmniejsz ogień. Dodaj pokrojoną marchewkę i Sos do pieczeni jasny Knorr. Gotuj około 25 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj fasolkę. Całość dopraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak duszony w napoju kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej