Zrazy z karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

139

2448 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1857 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 litra

50 gramów

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.

Zrazy z karkówki - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.

Zrazy z karkówki - Krok 2

Krok 3

Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.

Zrazy z karkówki - Krok 3
116

Opinie o przepisie

  • Renata Michalik

    Renata Michalik

    zrazy z kazdego miesa smakuja inaczej i sa zawsze pyszne,mozna je nadziewac roznosciami:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Dudzińska

    Barbara Dudzińska

    przepyszne, ale doprawilam po swojemu ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Barewicz

    Piotr Barewicz

    wy i wasze przepisy bylo napisane ze pol godziny a faktycznie robilem to 2 godziny obrazki robione w fotoszopie ja zrobilem te wasze kotlety z czosnkiem i serem to nie wygladalo tak jak na obrazku wiec pokazcie jak to wyglada w rzeczywistosci a nie retuszowana i sztuczna iluzje pysznego jedzenia ze to tak pieknie wyglada bo gowno prawda ! nie bawcie sie mc donalds

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Barzowska

    Mariola Barzowska

    Niezastąpione to zrazy z wołowiny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Jóźwiak

    Maria Jóźwiak

    Proszę o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Krzyżanowski

    Waldemar Krzyżanowski

    Wczoraj jadłem karkóweczkę z jabłuszkiem , pychotka ...;-) ! .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Stachowiak

    Nina Stachowiak

    :D macie rację dziewczyny, mam to samo ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Juszczyk

    Alicja Juszczyk

    nie mogę już nawet patrzeć na mięso i ciasta :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mazurek Wanda

    Mazurek Wanda

    Dajcie spokój z tym jedzeniem. Starczy tego obżarstwa. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KAC

    KAC

    KAC zaprasza wszystkich na swoją stronę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szarek

    Alicja Szarek

    bardzo lubię taką karkówkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Dana

    Danuta Dana

    Sa pyszne sprawdziłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks

    smakowalo dziekujemy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Anna Czekała

    Teresa Anna Czekała

    dopiero będę próbować zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Fiałkowska

    Iwona Fiałkowska

    Już nie mogę patrzeć na jedzenie :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Maniek Wiśniewski

    Mariusz Maniek Wiśniewski

    Co biedno? Z karkówki to faktycznie biedno...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sawin

    Halina Sawin

    A jak na biedno!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Kotlenga

    Kazimierz Kotlenga

    zrazy tylko z wołowiny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumił Garbuś

    Bogumił Garbuś

    Na obiad Dorsz :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Pilarek

    Jadwiga Pilarek

    Dzisiaj jest piątek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Pilarek

    Jadwiga Pilarek

    A fuj, z tą bulionetką.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak

    Super danie dodał bym kaszę jęczmienną i kiszonego ogóreczka smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Stój

    Stanisław Stój

    michał jedz trochę słabo wyglądasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Nowowiejski

    Mieczysław Nowowiejski

    Oj będą kłopoty z figurą! Musicie zmienić stronę!!!! Np. rzodkieweczka!?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefania Chrapek

    Stefania Chrapek

    mogą być tylko bez tej bulionetki .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Ożga

    Piotr Ożga

    muszę to zrobić. Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    jak nikt nie patrzy to i wegan zje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Antonina Michalska

    Barbara Antonina Michalska

    Dla Wegan , Padlina.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima

    wyglada smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Nowak-Gnacińska

    Katarzyna Nowak-Gnacińska

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy z karkówkiZrazy z karkówki

Zrazy z karkówki z żurawinowym nadzieniem to idealna potrawa na rodzinny, niedzielny obiad, ale sprawdzi się też jako propozycja posiłku na co dzień. Danie przygotujesz szybko, przy użyciu kilku prostych składników. Rozbij dobrze mięso i przypraw je aromatycznym majerankiem i pieprzem. Skorzystaj z naszego pomysłu i przygotuj ciekawą wersję farszu –  cebulę pokrój w piórka, zeszklij i wymieszaj z żurawiną. Zroluj kotlety i przebij je wykałaczką, by utrzymały nadzienie w środku. Zrazy podsmaż z cebulą. Dodaj wodę i esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobędzie ich pyszny, mięsny smak. Duś, mięso aż będzie miękkie. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami. Wyśmienicie będą smakowały z kaszą. Jeśli wolisz klasyczną odsłonę zrazów skomponuj farsz z ogórka kiszonego, boczku, cebuli, musztardy. Możesz też dodać grzyby.