PRZEPISY.PL

Zrazy z karkówki to niezastąpione danie na niedzielny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się jako danie na co dzień. Ciekawą propozycją jest przygotowanie zrazów z nadzieniem z żurawiny. Jeśli wolisz bardziej klasyczną kuchnię, przygotuj nadzienie z ogórka kiszonego, boczku, cebuli i musztardy lub z dodatkiem grzybów.

Zrazy z karkówki - autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1393
osoby dodały do Mniamlisty
1393
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula3 szt
  • pieprz0.5 łyżeczki
  • żurawina suszona4 łyżki
Zrazy z karkówki – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
Zrazy z karkówki – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
Zrazy z karkówki – krok 3

Krok 3

Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
2247
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
103
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
250
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe