Zrazy z karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

141

2469 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1857 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 litra

50 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.

Zrazy z karkówki - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.

Zrazy z karkówki - Krok 2

Krok 3

Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.

Zrazy z karkówki - Krok 3
116

Opinie o przepisie

  • Renata Michalik

    Renata Michalik , 13.01.2016

    zrazy z kazdego miesa smakuja inaczej i sa zawsze pyszne,mozna je nadziewac roznosciami:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Dudzińska

    Barbara Dudzińska , 03.01.2016

    przepyszne, ale doprawilam po swojemu ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Barewicz

    Piotr Barewicz , 28.12.2015

    wy i wasze przepisy bylo napisane ze pol godziny a faktycznie robilem to 2 godziny obrazki robione w fotoszopie ja zrobilem te wasze kotlety z czosnkiem i serem to nie wygladalo tak jak na obrazku wiec pokazcie jak to wyglada w rzeczywistosci a nie retuszowana i sztuczna iluzje pysznego jedzenia ze to tak pieknie wyglada bo gowno prawda ! nie bawcie sie mc donalds

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Barzowska

    Mariola Barzowska , 28.12.2015

    Niezastąpione to zrazy z wołowiny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Jóźwiak

    Maria Jóźwiak , 28.12.2015

    Proszę o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Krzyżanowski

    Waldemar Krzyżanowski , 28.12.2015

    Wczoraj jadłem karkóweczkę z jabłuszkiem , pychotka ...;-) ! .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Stachowiak

    Nina Stachowiak , 27.12.2015

    :D macie rację dziewczyny, mam to samo ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Juszczyk

    Alicja Juszczyk , 27.12.2015

    nie mogę już nawet patrzeć na mięso i ciasta :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mazurek Wanda

    Mazurek Wanda , 27.12.2015

    Dajcie spokój z tym jedzeniem. Starczy tego obżarstwa. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KAC

    KAC , 27.12.2015

    KAC zaprasza wszystkich na swoją stronę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szarek

    Alicja Szarek , 27.12.2015

    bardzo lubię taką karkówkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Dana

    Danuta Dana , 27.12.2015

    Sa pyszne sprawdziłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks , 27.12.2015

    smakowalo dziekujemy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Anna Czekała

    Teresa Anna Czekała , 27.12.2015

    dopiero będę próbować zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Fiałkowska

    Iwona Fiałkowska , 27.12.2015

    Już nie mogę patrzeć na jedzenie :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Maniek Wiśniewski

    Mariusz Maniek Wiśniewski , 29.11.2014

    Co biedno? Z karkówki to faktycznie biedno...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sawin

    Halina Sawin , 28.11.2014

    A jak na biedno!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Kotlenga

    Kazimierz Kotlenga , 28.11.2014

    zrazy tylko z wołowiny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumił Garbuś

    Bogumił Garbuś , 28.11.2014

    Na obiad Dorsz :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Pilarek

    Jadwiga Pilarek , 28.11.2014

    Dzisiaj jest piątek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Pilarek

    Jadwiga Pilarek , 28.11.2014

    A fuj, z tą bulionetką.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 28.11.2014

    Super danie dodał bym kaszę jęczmienną i kiszonego ogóreczka smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Stój

    Stanisław Stój , 28.11.2014

    michał jedz trochę słabo wyglądasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Nowowiejski

    Mieczysław Nowowiejski , 28.11.2014

    Oj będą kłopoty z figurą! Musicie zmienić stronę!!!! Np. rzodkieweczka!?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefania Chrapek

    Stefania Chrapek , 28.11.2014

    mogą być tylko bez tej bulionetki .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Ożga

    Piotr Ożga , 28.11.2014

    muszę to zrobić. Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 28.11.2014

    jak nikt nie patrzy to i wegan zje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Antonina Michalska

    Barbara Antonina Michalska , 28.11.2014

    Dla Wegan , Padlina.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 28.11.2014

    wyglada smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Nowak-Gnacińska

    Katarzyna Nowak-Gnacińska , 28.11.2014

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy z karkówkiZrazy z karkówki

Zrazy z karkówki z żurawinowym nadzieniem to idealna potrawa na rodzinny, niedzielny obiad, ale sprawdzi się też jako propozycja posiłku na co dzień. Danie przygotujesz szybko, przy użyciu kilku prostych składników. Rozbij dobrze mięso i przypraw je aromatycznym majerankiem i pieprzem. Skorzystaj z naszego pomysłu i przygotuj ciekawą wersję farszu –  cebulę pokrój w piórka, zeszklij i wymieszaj z żurawiną. Zroluj kotlety i przebij je wykałaczką, by utrzymały nadzienie w środku. Zrazy podsmaż z cebulą. Dodaj wodę i esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobędzie ich pyszny, mięsny smak. Duś, mięso aż będzie miękkie. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami. Wyśmienicie będą smakowały z kaszą. Jeśli wolisz klasyczną odsłonę zrazów skomponuj farsz z ogórka kiszonego, boczku, cebuli, musztardy. Możesz też dodać grzyby.