Przepisy na Mięsa i sosy na Wielkanoc
62 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (62) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
Ciekawostki i porady
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej
Mięsa i sosy na Wielkanoc
Zastanawiasz się, jakie mięso warto podać na Wielkanoc? W tej kategorii odnajdziesz wiele przepisów na smaczne dania, które sprawdzą się na wyjątkowe okoliczności. Mięsa wielkanocne to przede wszystkim podawany w całości drób. Wypróbuj np. pieczonego kurczaka, którego podasz na różne sposoby. Prostą, lecz smaczną propozycją jest ten, który zostanie zamarynowany w ostrej papryce i majeranku. Z czym podawać tak przygotowane mięso? Jako dodatek świetnie sprawdzą się na przykład pieczone w piekarniku ziemniaki. Aby ich smak był intensywniejszy, nie obieraj ich ze skórki. Smacznym mięsem wielkanocnym jest także faszerowana gęś. Natrzyj ją od środka rozgniecionym czosnkiem i umieść w niej skórkę z jabłek. Podawaj ze skarmelizowanymi na patelni kawałkami owoców i cząstkami świeżej pomarańczy. Inną propozycją na wielkanocną potrawę z drobiu jest pieczony indyk z farszem ze słodkich ziemniaków. Do nadzienia dodaj orzechy pekan, rodzynki, świeży imbir, szalotki, syrop klonowy i pomarańcze. Efektownym daniem będzie również pieczony schab. Podaj go z kremowym sosem chrzanowym i świeżym pieczywem lub ziemniakami. Potrawa tego typu będzie smaczna również nadziewana. Przygotuj farsz grzybowo-szpinakowy lub śliwkowo-morelowy. Dobrym wyborem może okazać się także wielkanocna pieczeń. Przygotuj ją na przykład na bazie mielonego mięsa wieprzowego, którego smak uatrakcyjnisz dzięki dodatkowi suszonych grzybów i wędzonej śliwki. Sprawdź również przepisy na królika czy smaczne polędwiczki wieprzowe. Z czym podawać mięso wielkanocne? Pasującym dodatkiem do większości dań tego typu będą ugotowane na parze warzywa. Gotowe potrawy przed serwowaniem przystrój sosami lub listkami świeżych ziół. Dobrym dodatkiem wielkanocnym może okazać się również rzeżucha lub kiełki wybranych roślin. Koniecznie sprawdź nasze przepisy na smaczne i efektownie prezentujące się mięsa wielkanocne. Oprócz nich czekają na Ciebie praktyczne porady, które znacznie ułatwią proces przygotowania świątecznych dań mięsnych. Życzymy smacznego.