
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
3 łyżki
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab bez kości umyj i osusz grubym ręcznikiem, natrzyj przyprawami z opakowania Fix Knorr.

Krok 2
Delikatnie roztop margarynę. Jabłka obierz, wykrój pestki i pokrój w cząstki.

Krok 3
Do rękawa do pieczenia włóż schab, wlej margarynę i dodaj jabłka. Wszystko szczelnie zamknij, wymieszaj i odstaw na około 1 godzinę.

Krok 4
Schab wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny.

Krok 5
Po 90 minutach wyjmij schab i pokrój w plastry, ułóż na półmisku razem z upieczonymi jabłkami i polej sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab pieczony
Chcesz przyrządzić mięso, które będzie jednocześnie miękkie, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu? Ten przepis pomoże ci przygotować właśnie takie danie. Schab pieczony w jabłkach może już niedługo stać się Twoim daniem popisowym. Jeśli nie wiesz, w czym tkwi sekret aromatycznego mięsa – oto on: zanim włożysz schab do piekarnika, natrzyj go przyprawami. Możesz dobrać takie, które lubisz najbardziej – połączyć na przykład majeranek z czubricą czy rozmaryn z czosnkiem. Później włóż mięso do worka do pieczenia i zalej margaryną wymieszaną z pokrojonymi jabłkami. Mięso zostawione w ten sposób na dwie, czy trzy godziny przesiąknie przyprawami, stanie się miękkie i soczyste oraz nabierze słodkawego posmaku od jabłek. Teraz wystarczy tylko schab upiec, podać na gorąco i obserwować błogie miny zachwyconych gości.































