
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab oczyść z żył, natrzyj Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki.

Krok 2
Jałowiec i czosnek dokładnie rozetrzyj. Jałowiec połącz z musztardą oraz ziołami, dodaj pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj mięso.

Krok 3
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu czerwonym winem.

Krok 4
Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj. Mięso podawaj z kaszą gryczaną, obficie polane sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z ziołami
Schab z ziołami to świetny sposób na przygotowanie jednego z najpopularniejszych w Polsce mięs. Zacznij od natarcia go przyprawą i odłóż do lodówki, by schab przeszedł jej smakiem. W tym czasie przygotuj ziołową bejcę, która nada potrawie wyrazistości. Do wieprzowiny będą pasować ziołowe dodatki. Użyj nieco majeranku, rozmarynu, tymianku i oregano, a jeśli lubisz inne mieszanki, dokonaj zmiany. Zioła wymieszaj z musztardą sarepską (może być inna, ostra musztarda), czosnkiem i roztartymi owocami jałowca, które bardzo dobrze podkreślą smak pieczeni. Mięso natrzyj gotową mieszanką i upiecz. Na bazie powstałego w trakcie pieczenia soku, przyrządź gęsty sos myśliwski i polej nim pokrojone kawałki pieczeni. Schab z ziołami wyjątkowo dobrze będzie pasował podany z kaszą gryczaną albo pęczakiem, dobrym dodatkiem do niego będą także kluski śląskie lub kopytka. Dodaj również surówkę z czerwonej kapusty lub buraki na ciepło. Cenimy Twoje zdanie – podziel się opinią na temat tego dania w komentarzu.