
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab oczyść z żył, natrzyj Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki.

Krok 2
Jałowiec i czosnek dokładnie rozetrzyj. Jałowiec połącz z musztardą oraz ziołami, dodaj pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj mięso.

Krok 3
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu czerwonym winem.

Krok 4
Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj. Mięso podawaj z kaszą gryczaną, obficie polane sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z ziołami
Schab z ziołami to świetny sposób na przygotowanie jednego z najpopularniejszych w Polsce mięs. Zacznij od natarcia go przyprawą i odłóż do lodówki, by schab przeszedł jej smakiem. W tym czasie przygotuj ziołową bejcę, która nada potrawie wyrazistości. Do wieprzowiny będą pasować ziołowe dodatki. Użyj nieco majeranku, rozmarynu, tymianku i oregano, a jeśli lubisz inne mieszanki, dokonaj zmiany. Zioła wymieszaj z musztardą sarepską (może być inna, ostra musztarda), czosnkiem i roztartymi owocami jałowca, które bardzo dobrze podkreślą smak pieczeni. Mięso natrzyj gotową mieszanką i upiecz. Na bazie powstałego w trakcie pieczenia soku, przyrządź gęsty sos myśliwski i polej nim pokrojone kawałki pieczeni. Schab z ziołami wyjątkowo dobrze będzie pasował podany z kaszą gryczaną albo pęczakiem, dobrym dodatkiem do niego będą także kluski śląskie lub kopytka. Dodaj również surówkę z czerwonej kapusty lub buraki na ciepło. Cenimy Twoje zdanie – podziel się opinią na temat tego dania w komentarzu.



































