Roladki po bolońsku z kurczaka - przepis z piersią | Przepisy.pl pixel

Roladki po bolońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

191

2157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4531 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 słoik

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

2 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak całość smaż chwilę.Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.

Roladki po bolońsku  - Krok 1

Krok 2

Jeśli uważasz za konieczne dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny dodaj do niego pokrojone w drobna kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.

Roladki po bolońsku  - Krok 2

Krok 3

Na foli ułóż piersi z kurczaka przykryj drugą warstwa foli i delikatnie uderzając tłuczkiem rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.

Roladki po bolońsku  - Krok 3

Krok 4

Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka całość zroluj zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.

Roladki po bolońsku  - Krok 4

Krok 5

Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne.

Roladki po bolońsku  - Krok 5

Krok 6

Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki duś pod przykryciem około 15 minut aż mięso dojdzie środku.

Roladki po bolońsku  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sosu pomidorowego dwie- trzy łyżki kaparów, dzięki temu nabierze on ciekawszego smaku.

62

Opinie o przepisie

  • Wioleta PS

    Wioleta PS , 03.12.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Podolska

    Joanna Podolska , 10.10.2017

    przepyszne wyszło! mięsko takie delikatne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Piech

    Maciej Piech , 07.10.2017

    Petarda !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Koziorowski

    Jacek Koziorowski , 26.07.2016

    Mnie najlepiej wychodzi gotowanie kartofli.A tu ? nie ma szans !! popatrzę i tak przytyje z 1- kilo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz , 13.05.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 15.04.2016

    Agata, na rodzinny obiad jak znalazł ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata K-ska

    Agata K-ska , 15.04.2016

    może na niedzielę...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kozłowska

    Barbara Kozłowska , 21.02.2016

    Takie pyszne,a ja na diecie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Duraj

    Daniel Duraj , 21.02.2016

    Polecam -mega smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Najberg

    Jerzy Najberg , 21.02.2016

    Napisz prośbę do Ola Artinjan - mojej córki, robi pyszny chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Hałabuz

    Stanisław Hałabuz , 20.02.2016

    Ale tak w dwóch słowach:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Darzynkiewicz

    Jadwiga Darzynkiewicz , 20.02.2016

    Dzisiaj jadłam pierożki ze szpinakiem super smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Marklowski

    Henryk Marklowski , 20.02.2016

    Smacznego polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Krusiewicz

    Krystyna Krusiewicz , 20.02.2016

    Pyszności !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Kubacki

    Wacław Kubacki , 20.02.2016

    Wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Wcisło

    Sławomir Wcisło , 20.02.2016

    Odżywiaj się zdrowo, bo Knorr to tablica mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kantek

    Adam Kantek , 20.02.2016

    A ten szpinak to po co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Gussmann

    Maria Gussmann , 20.02.2016

    Basiu , nie rob apetytu :):):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodor Konopka

    Teodor Konopka , 20.02.2016

    Czy w Bolonii je znają?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Gąsior

    Bogusław Gąsior , 20.02.2016

    sos moze byc czosnkowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Różycka

    Marzena Różycka , 20.02.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Nowak

    Zbigniew Nowak , 20.02.2016

    Edytka proszę takie do Krakowa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Zagajewski

    Jan Zagajewski , 20.02.2016

    i do tego szklaneczka......?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Deptuła

    Grażyna Deptuła , 20.02.2016

    Youtube

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mediami Cześć

    Mediami Cześć , 20.02.2016

    smakuje niebiańsko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel , 20.02.2016

    Jasne cieply z piekarni z prawdziwym masłem..proste przepisy są najlepsze na świecie! Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Władysław Synowiec

    Andrzej Władysław Synowiec , 20.02.2016

    Myślę Pawle że zagoszczą w naszym bufecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel , 20.02.2016

    Albo serowo ziołowy z granapadano i gorgonzollą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Jaworowski

    Marian Jaworowski , 20.02.2016

    NIE CHCĘ Z WŁOCH . TE PYSZNOŚCI PRZYNIEŚ Z BRAŃSKIEJ.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ostrowska

    Grażyna Ostrowska , 20.02.2016

    Pyszne kpchani może ktoś zna Dobry przepis na zwykły codzienny chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki po bolońsku Roladki po bolońsku

Roladki po bolońsku to potrawa łatwa do przygotowania, a jej smak jest z wyższej półki. Oto jeden z lepszych obiadów z drobiu, jaki można sobie wymarzyć – farsz ze szpinaku i mozzarelli zawinięty w pierś z kurczaka. Całość podana z aromatycznym sosem pomidorowym. Jedno z tych dań, które trzeba spróbować!

Dla kogo?

Dla miłośników łatwych do przygotowania, ale zachwycających smakiem potraw. Bolońskie roladki to przepis, któremu trudno będzie się oprzeć.

Na jaką okazję?

Przepis na roladki po bolońsku to idealny pomysł na niedzielny obiad. Gwarantujemy, że rodzina nie będzie narzekać!

Czy wiesz, że?

Mrożony szpinak jest bardzo praktyczny, bo można łatwo i szybko stworzyć z niego pyszne danie. Dlatego zawsze warto mieć go w zamrażarce!

Dla urozmaicenia:

Przepis na roladki po bolońsku możesz urozmaicić, dodając do sosu pomidorowego trochę kaparów. Smak będzie jeszcze ciekawszy!