Pierś z indyka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
396 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

585 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.

Krok 3

Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr.

Krok 4

Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr.

Krok 5

Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

Krok 6

Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indyka ze szpinakiemPierś z indyka ze szpinakiem

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.