Pierś z indyka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

387 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

418 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.

Krok 3

Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr.

Krok 4

Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr.

Krok 5

Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

Krok 6

Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab faszerowany ziołami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej