Pierś z indyka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

392 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

493 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.

Krok 3

Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr.

Krok 4

Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr.

Krok 5

Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

Krok 6

Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej