Pierś z indyka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

396 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

544 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.

Krok 3

Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr.

Krok 4

Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr.

Krok 5

Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

Krok 6

Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rurki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indyka ze szpinakiemPierś z indyka ze szpinakiem

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.