Soczysty indyk na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty indyk na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 4

Krok 5

Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej