
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.

Krok 2
W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.

Krok 3
Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

Krok 4
Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 5
Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Soczysty indyk na ostro

