
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.

Krok 2
W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.

Krok 3
Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

Krok 4
Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 5
Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej