Soczysty indyk na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty indyk na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
312 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

267 osób wydrukowało

Pobierz pdf

383 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 4

Krok 5

Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty indyk na ostro Soczysty indyk na ostro

Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.