Soczysty indyk na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty indyk na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

272 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

386 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 4

Krok 5

Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.

Soczysty indyk na ostro  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty indyk na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty indyk na ostro Soczysty indyk na ostro

Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.