Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj i rozetrzyj końcówką noża, aż powstanie pasta.
Krok 2
W miseczce wymieszaj wcześniej przygotowaną pastę z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawą Knorr.
Krok 3
Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
Krok 4
Teraz włóż porcje indyka wymieszaj z marynatą i wstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 5
Smaż mięso na patelni, na pergaminie przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj np. ze smażonym ryżem posypane gałązkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej