Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
3 sztuki
2 pęczki
7 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż w moździerzu.
Krok 2
Z natki urwij liście i dodaj do czosnku. Całość rozcieraj przez kilka minut.
Krok 3
Dodaj jeszcze połowę miękkiego masła oraz przyprawę z opakowania Fix Knorr. Rozcieraj przyprawy aż powstanie zielona pasta.
Krok 4
Mięso zamarynuj w maśle ziołowo-pietruszkowym.
Krok 5
Umieść teraz indyka wraz z dodatkową łyżką masła w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.
Krok 6
Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni przez 8-10 minut z każdej strony. Pietruszkowego indyka podawaj np. z ryżem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej