Koreczki z indyka ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka ze śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

60 gramów

60 gramów

15 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 3

Krok 4

Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z indyka ze śliwkąKoreczki z indyka ze śliwką

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.