
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
60 gramów
60 gramów
15 sztuk
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Krok 2
Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Krok 3
Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Krok 4
Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.


Dobra rada:
Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koreczki z indyka ze śliwką
Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.