Koreczki z indyka ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka ze śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

60 gramów

60 gramów

15 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 3

Krok 4

Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Won ton z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z indyka ze śliwkąKoreczki z indyka ze śliwką

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.