
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
60 gramów
60 gramów
15 sztuk
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Krok 2
Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Krok 3
Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Krok 4
Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.


Dobra rada:
Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej