Koreczki z indyka ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka ze śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

60 gramów

60 gramów

15 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 3

Krok 4

Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z indyka ze śliwkąKoreczki z indyka ze śliwką

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.