Koreczki z indyka ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka ze śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

60 gramów

60 gramów

15 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 3

Krok 4

Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.

Koreczki z indyka ze śliwką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej