Składniki
400 gramów
1 opakowanie
60 gramów
60 gramów
15 sztuk
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry, a następnie pokrój je jeszcze w cienkie długie paski. W każdy z nich zawiń przekrojona na pół śliwkę.
Krok 2
Na wykałaczkę nabij 1 porcję mięsa ze śliwką.
Krok 3
Indyka zanurz w mleku a następnie, żeby uzyskać chrupiącą panierkę obtocz w Fixie.
Krok 4
Smaż powoli na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Nuggetsy podawaj z aromatycznym dipem meksykańskim przygotowanym według przepisu z opakowania i surówką.
Dobra rada:
Aby mieć pewność że mięso będzie dobrze wypieczone, zawijasy zrumień na patelni a następnie dopiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej