
Składniki
500 gramów
12 sztuk
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki na cienkie plastry. Gotuj je w osolonej, wrzącej wodzie około 3 minut.

Krok 2
Czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z osączonymi pieczarkami. Posiekaj również pietruszkę.

Krok 3
Oliwki pokrój w plasterki, dodaj do pietruszki i wymieszaj z 2 łyżkami octu, 2 łyżkami oliwy i Sosem sałatkowym greckim Knorr.

Krok 4
Wymieszaj z pieczarkami, włóż do szczelnego naczynia na minimum 6 godzin.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarki z oliwkami
Czym cechują się idealne przekąski na przyjęcie? Powinny być – przede wszystkim – smaczne, poręczne i efektowne. Wszystkie z wymienionych cech można przypisać do tapas z tego przepisu. Jego bazę stanowią pieczarki, które najpierw należy obrać ze skórki, a następnie pokroić na cienkie plastry podobnej grubości. Grzyby ugotuj we wrzącej wodzie. Odsącz je i wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem. Następnie dodaj do nich czarne oliwki wymieszane z pokrojoną natką pietruszki, octem balsamicznym, oliwą z oliwek i sosem sałatkowym. Tak przygotowane pieczarki umieść na kilka godzin w chłodnym miejscu. Dzięki temu nabiorą wyrazistego smaku. Poporcjuj je i podawaj w małych miseczkach, przystrojone listkami świeżej pietruszki. Sprawdzi się również ich serwowanie na chrupiących grzankach przyrządzonych poprzez zapieczenie kromek chleba tostowego. Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na smaczną przystawkę na przyjęcie, którą z powodzeniem zaserwujesz również jako przekąskę między posiłkami. Pamiętaj, aby podzielić się swoją opinią w komentarzu.