Żeberka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w sezamie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka obsyp obficie Przyprawą do mięs Knorr i odstaw je do zamarynowania. Najlepiej na cały dzień.

Krok 2

Następnego dnia podsmaż żeberka z dwóch stron na oleju i podlej szklanką wody. Duś pod przykryciem do momentu, gdy staną się miękkie, po czym odstaw do wystygnięcia.

Krok 3

Żeberka wyjmij z sosu, osusz i zanurz w rozbitym jajku oraz sezamie.

Krok 4

Następnie obsmaż panierowane żeberka na patelni.

Krok 5

Do pozostałego sosu dodaj łyżeczkę Przyprawy do mięs Knorr, sos sojowy oraz ketchup. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną w wodzie i także dodaj do sosu Całość doprowadź do wrzenia. Sos podawaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej