Żeberka w sezamie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka obsyp obficie Przyprawą do mięs Knorr i odstaw je do zamarynowania. Najlepiej na cały dzień.

Krok 2

Następnego dnia podsmaż żeberka z dwóch stron na oleju i podlej szklanką wody. Duś pod przykryciem do momentu, gdy staną się miękkie, po czym odstaw do wystygnięcia.

Krok 3

Żeberka wyjmij z sosu, osusz i zanurz w rozbitym jajku oraz sezamie.

Krok 4

Następnie obsmaż panierowane żeberka na patelni.

Krok 5

Do pozostałego sosu dodaj łyżeczkę Przyprawy do mięs Knorr, sos sojowy oraz ketchup. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną w wodzie i także dodaj do sosu Całość doprowadź do wrzenia. Sos podawaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka pieczone
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej