Żeberka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w sezamie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka obsyp obficie Przyprawą do mięs Knorr i odstaw je do zamarynowania. Najlepiej na cały dzień.

Krok 2

Następnego dnia podsmaż żeberka z dwóch stron na oleju i podlej szklanką wody. Duś pod przykryciem do momentu, gdy staną się miękkie, po czym odstaw do wystygnięcia.

Krok 3

Żeberka wyjmij z sosu, osusz i zanurz w rozbitym jajku oraz sezamie.

Krok 4

Następnie obsmaż panierowane żeberka na patelni.

Krok 5

Do pozostałego sosu dodaj łyżeczkę Przyprawy do mięs Knorr, sos sojowy oraz ketchup. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną w wodzie i także dodaj do sosu Całość doprowadź do wrzenia. Sos podawaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka BBQ
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej