Żeberka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w sezamie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

121 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka obsyp obficie Przyprawą do mięs Knorr i odstaw je do zamarynowania. Najlepiej na cały dzień.

Krok 2

Następnego dnia podsmaż żeberka z dwóch stron na oleju i podlej szklanką wody. Duś pod przykryciem do momentu, gdy staną się miękkie, po czym odstaw do wystygnięcia.

Krok 3

Żeberka wyjmij z sosu, osusz i zanurz w rozbitym jajku oraz sezamie.

Krok 4

Następnie obsmaż panierowane żeberka na patelni.

Krok 5

Do pozostałego sosu dodaj łyżeczkę Przyprawy do mięs Knorr, sos sojowy oraz ketchup. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną w wodzie i także dodaj do sosu Całość doprowadź do wrzenia. Sos podawaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej