PRZEPISY.PL
Żeberka pieczone - autor: przepisy.pl

Żeberka pieczone

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
104
osoby dodały do Mniamlisty
104
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • żeberka wieprzowe1.2 kg
  • włoszczyzna0.5 pęczka
  • musztarda2 łyżki
  • majeranek2 łyżki
  • oliwa2 łyżki
Żeberka pieczone – krok 1

Krok 1

Żeberka podziel na 4 porcje, umyj i osusz. W miseczce dokładnie wymieszaj musztardę, majeranek oraz łyżkę oliwy. Następnie natrzyj marynatą żeberka i odstaw do lodówki na 30 minut.
Żeberka pieczone – krok 2

Krok 2

Żeberka przełóż do woreczka do pieczenia. Zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 1 godzinę.
Żeberka pieczone – krok 3

Krok 3

Oczyszczoną włoszczyznę pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na brązowy kolor w rondlu.
Żeberka pieczone – krok 4

Krok 4

Warzywa zalej 600 ml wody i gotuj na wolnym ogniu 45 minut.
Żeberka pieczone – krok 5

Krok 5

Dodaj esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. Dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę. Upieczone żeberka podawaj z sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

26
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
629
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
174
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
173
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe