Pieczone polędwiczki myśliwskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

136 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

274 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

12 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawami.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Obsmaż krótko z każdej strony na rozgrzanej suchej patelni. Następnie wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone na połówki pieczarki. Dodaj igiełki rozmarynu. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Całość zalej winem i zredukuj. Po tym czasie wlej przygotowany sos Knorr i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8 -10 minut.

Krok 5

Upieczone polędwiczki odwiń ostrożnie z folii, pokrój na grube medaliony i ułóż na talerzu. Mięso polej gotowym sosem i udekoruj krążkami cebuli oraz gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej