
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
300 mililitrów
12 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawami.
Krok 2
Mięso zawiń w folię aluminiową. Obsmaż krótko z każdej strony na rozgrzanej suchej patelni. Następnie wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone na połówki pieczarki. Dodaj igiełki rozmarynu. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody.
Krok 4
Całość zalej winem i zredukuj. Po tym czasie wlej przygotowany sos Knorr i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8 -10 minut.
Krok 5
Upieczone polędwiczki odwiń ostrożnie z folii, pokrój na grube medaliony i ułóż na talerzu. Mięso polej gotowym sosem i udekoruj krążkami cebuli oraz gałązką rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































