Pieczone polędwiczki myśliwskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone polędwiczki myśliwskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

12 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawami.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Obsmaż krótko z każdej strony na rozgrzanej suchej patelni. Następnie wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone na połówki pieczarki. Dodaj igiełki rozmarynu. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Całość zalej winem i zredukuj. Po tym czasie wlej przygotowany sos Knorr i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8 -10 minut.

Krok 5

Upieczone polędwiczki odwiń ostrożnie z folii, pokrój na grube medaliony i ułóż na talerzu. Mięso polej gotowym sosem i udekoruj krążkami cebuli oraz gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej