Pieczone polędwiczki myśliwskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone polędwiczki myśliwskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

139 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

284 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

12 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawami.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Obsmaż krótko z każdej strony na rozgrzanej suchej patelni. Następnie wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone na połówki pieczarki. Dodaj igiełki rozmarynu. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Całość zalej winem i zredukuj. Po tym czasie wlej przygotowany sos Knorr i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8 -10 minut.

Krok 5

Upieczone polędwiczki odwiń ostrożnie z folii, pokrój na grube medaliony i ułóż na talerzu. Mięso polej gotowym sosem i udekoruj krążkami cebuli oraz gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone polędwiczki myśliwskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej