Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

537 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

966 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

200 gramów

400 gramów

100 gramów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

60 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pietruszkę, seler i marchew pokrój w kostkę o boku 2 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą oraz dopraw. Piecz przez 20 minut.

Krok 2

Mięso pokrój w medaliony, rozbij lekko tłuczkiem i dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 3

Smaż mięso, aż będzie rumiane z obu stron, przełóż na bok.

Krok 4

Na tą samą patelnie daj duże kawałki grzybów.

Krok 5

Po chwili smażenia dodaj pokrojony w paski boczek.

Krok 6

Wlej śmietankę, dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z pieczonymi warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do warzyw możesz dodać ziemniaki. Do dania będzie pasował aromatyczny Rozmaryn z Maroko Knorr.

2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 03.01.2019

    No zapisałem ten przepis i wydrukowałem.Trzeba ugotowac .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Trybuś

    Bogumiła Trybuś , 03.10.2018

    pycha....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywamiSznycel myśliwego z pieczonymi warzywami

Unoszący się w całym domu aromat grzybów, zapach pieczonego mięsa i świeżych ziół. Brzmi pysznie, prawda? Już dziś sięgnij po przepis na sznycla myśliwego z pieczonymi warzywami i delektuj się tym smakiem!

Dla kogo? Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami to pozycja obowiązkowa w kuchni mięsnego smakosza. Co ważne, dzięki obecności warzyw na talerzu potrawa dostarczy nam także cennych witamin i składników mineralnych.

Na jaką okazję? Organizujesz rodzinny, niedzielny obiad i poszukujesz przepisu na tradycyjne danie z twistem? Oto receptura, dzięki której nikt nie opuści stołu z pustym żołądkiem!

Dla urozmaicenia: Do mieszanki warzyw możesz dodać także ziemniaki. Z tymi składnikami świetnie komponuje się także aromatyczny rozmaryn. Mmm… już czujesz ten zapach?

Czy wiesz, że? Tradycyjny sznycel to potrawa wywodząca się z Austrii. Przygotowuje się go z cielęciny, jednak popularna jest również wersja przyrządzana z mięsa wieprzowego.