Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami
łatwe
976 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
200 gramów
400 gramów
100 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
60 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, seler i marchew pokrój w kostkę o boku 2 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą oraz dopraw. Piecz przez 20 minut.
Krok 2
Mięso pokrój w medaliony, rozbij lekko tłuczkiem i dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 3
Smaż mięso, aż będzie rumiane z obu stron, przełóż na bok.
Krok 4
Na tą samą patelnie daj duże kawałki grzybów.
Krok 5
Po chwili smażenia dodaj pokrojony w paski boczek.
Krok 6
Wlej śmietankę, dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z pieczonymi warzywami.

Dobra rada:
Do warzyw możesz dodać ziemniaki. Do dania będzie pasował aromatyczny Rozmaryn z Maroko Knorr.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami
Unoszący się w całym domu aromat grzybów, zapach pieczonego mięsa i świeżych ziół. Brzmi pysznie, prawda? Już dziś sięgnij po przepis na sznycla myśliwego z pieczonymi warzywami i delektuj się tym smakiem!
Dla kogo? Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami to pozycja obowiązkowa w kuchni mięsnego smakosza. Co ważne, dzięki obecności warzyw na talerzu potrawa dostarczy nam także cennych witamin i składników mineralnych.
Na jaką okazję? Organizujesz rodzinny, niedzielny obiad i poszukujesz przepisu na tradycyjne danie z twistem? Oto receptura, dzięki której nikt nie opuści stołu z pustym żołądkiem!
Dla urozmaicenia: Do mieszanki warzyw możesz dodać także ziemniaki. Z tymi składnikami świetnie komponuje się także aromatyczny rozmaryn. Mmm… już czujesz ten zapach?
Czy wiesz, że? Tradycyjny sznycel to potrawa wywodząca się z Austrii. Przygotowuje się go z cielęciny, jednak popularna jest również wersja przyrządzana z mięsa wieprzowego.