Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
łatwe
99 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżeczka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 2
Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem.

Krok 3
Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
Wieprzowina świetnie komponuje się z rozmaitymi sosami. Jeśli podasz ją w takiej postaci z dodatkiem młodych ziemniaków lub klusek śląskich, zyskasz doskonałą propozycję na codzienny obiad. Przygotowanie dania zacznij od dokładnego oczyszczenia polędwiczek wieprzowych. Następnie pokrój je w dość grube plastry i delikatnie rozbij. Ważnym elementem są przyprawy, dlatego dobierz swoje ulubione. Sprawdzą się m.in. świeżo zmielony pieprz, kminek czy tymianek. Oprósz nimi – wedle uznania – kotlety i skrop mięso oliwą, a następnie grilluj. Kiedy już położysz je na ruszcie, przygotuj sos myśliwski z cebulką. Jego aksamitna konsystencja i delikatny wędzony posmak doskonale podkreślą charakter całego dania. Polej nim gotowe kotlety, posyp je posiekaną natką pietruszki albo świeżym tymiankiem. Potrawa będzie wyśmienita także z ziemniaczanym purée lub kaszą gryczaną. Podawaj ją z surówką z czerwonej kapusty lub selera. Skorzystaj z naszego sprawdzonego przepisu na znakomite grillowane kotleciki wieprzowe.


































