Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
łatwe
91 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżeczka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 2
Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 3
Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
Wieprzowina świetnie komponuje się z rozmaitymi sosami. Jeśli podasz ją w takiej postaci z dodatkiem młodych ziemniaków lub klusek śląskich, zyskasz doskonałą propozycję na codzienny obiad. Przygotowanie dania zacznij od dokładnego oczyszczenia polędwiczek wieprzowych. Następnie pokrój je w dość grube plastry i delikatnie rozbij. Ważnym elementem są przyprawy, dlatego dobierz swoje ulubione. Sprawdzą się m.in. świeżo zmielony pieprz, kminek czy tymianek. Oprósz nimi – wedle uznania – kotlety i skrop mięso oliwą, a następnie grilluj. Kiedy już położysz je na ruszcie, przygotuj sos myśliwski z cebulką. Jego aksamitna konsystencja i delikatny wędzony posmak doskonale podkreślą charakter całego dania. Polej nim gotowe kotlety, posyp je posiekaną natką pietruszki albo świeżym tymiankiem. Potrawa będzie wyśmienita także z ziemniaczanym purée lub kaszą gryczaną. Podawaj ją z surówką z czerwonej kapusty lub selera. Skorzystaj z naszego sprawdzonego przepisu na znakomite grillowane kotleciki wieprzowe.