Grillowane warzywa z makaronem i tapenade
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
null
375 gramów
250 gramów
2.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.
Krok 2
Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.
Krok 4
Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej