Grillowane warzywa z makaronem i tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z makaronem i tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

null

375 gramów

250 gramów

2.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.

Krok 2

Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.

Krok 4

Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej