Grillowane warzywa z makaronem i tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z makaronem i tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

null

375 gramów

250 gramów

2.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.

Krok 2

Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.

Krok 4

Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z zupki chińskiej
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej