Grillowane warzywa z makaronem i tapenade
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
null
375 gramów
250 gramów
2.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.
Krok 2
Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.
Krok 4
Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej