Grillowane warzywa z makaronem i tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z makaronem i tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

null

375 gramów

250 gramów

2.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.

Krok 2

Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.

Krok 4

Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z makaronem i tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej