
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozetrzyj ząbki czosnku z oliwą i przyprawą Knorr.

Krok 2
Papryki umyj i pokrój w trójkąty, pozbywając się białych części.

Krok 3
Pozostałe warzywa pokrój w plastry.

Krok 4
Zamarynuj całość w oliwie i przyprawach. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5
Warzywa dokładnie wymieszaj i umieść w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Smaż na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu przez około 4 minut z każdej strony. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs albo ryb.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażone warzywa
Niezwykle apetyczne i uniwersalne. Smażone warzywa sprawdzą się na wiele okazji – jako dodatek do dania głównego, wytrawna przekąska czy drugie śniadanie w pracy. Aby je przygotować, na początek rozetrzyj w moździerzu dwa ząbki czosnku razem z przyprawą i oliwą. Następnie różnokolorowe papryki pokrój w większe trójkąty, pozbywając się ich białych części i ziaren, a bakłażana i cukinię podziel na plastry. Tak przygotowane warzywa zamarynuj w oliwie, przyprawach i dodatkach zmiażdżonych w moździerzu. Do całości dodaj posiekaną natkę pietruszki. Warzywa wymieszaj i umieść w specjalnych torebkach. Zamknij je szczelnie, a potem smaż na patelni teflonowej – po około osiem minut z każdej strony. Pamiętaj, by nie dodawać tłuszczu. Z czym najlepiej podawać smażone warzywa? Serwowanie jako dodatek do dania głównego, z pewnością będą pasować do pieczonych mięs, filetów rybnych, a także kaszy, np. gryczanej. Przed podaniem możesz ułożyć na nich listki świeżej bazylii lub mięty – danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.