Pickle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pickle

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 łyżka

null

null

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Na zalewę zagotuj 2 szklanki wody z octem, solą i cukrem. Zalej warzywa ułożone w słoikach, szczelnie zamknij i wstaw do pasteryzacji.

Krok 1

Warzywa umyj i oczyść. Obraną marchew pokrój w plastry. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę pokrój na półówki, a paprykę w paski.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i zblanszuj w niej warzywa, każde oddzielnie.

Krok 3

Następnie ułóż je warstwami w słoiku, przesypując przyprawami i przekładając chrzanem oraz ząbkami czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej