Pickle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pickle

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 łyżka

null

null

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Na zalewę zagotuj 2 szklanki wody z octem, solą i cukrem. Zalej warzywa ułożone w słoikach, szczelnie zamknij i wstaw do pasteryzacji.

Krok 1

Warzywa umyj i oczyść. Obraną marchew pokrój w plastry. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę pokrój na półówki, a paprykę w paski.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i zblanszuj w niej warzywa, każde oddzielnie.

Krok 3

Następnie ułóż je warstwami w słoiku, przesypując przyprawami i przekładając chrzanem oraz ząbkami czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej