
Składniki
null
null
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 kilograma
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Na zalewę zagotuj 2 szklanki wody z octem, solą i cukrem. Zalej warzywa ułożone w słoikach, szczelnie zamknij i wstaw do pasteryzacji.
Krok 1
Warzywa umyj i oczyść. Obraną marchew pokrój w plastry. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę pokrój na półówki, a paprykę w paski.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i zblanszuj w niej warzywa, każde oddzielnie.
Krok 3
Następnie ułóż je warstwami w słoiku, przesypując przyprawami i przekładając chrzanem oraz ząbkami czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej