Pickle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pickle

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Na zalewę zagotuj 2 szklanki wody z octem, solą i cukrem. Zalej warzywa ułożone w słoikach, szczelnie zamknij i wstaw do pasteryzacji.

Krok 1

Warzywa umyj i oczyść. Obraną marchew pokrój w plastry. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę pokrój na półówki, a paprykę w paski.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i zblanszuj w niej warzywa, każde oddzielnie.

Krok 3

Następnie ułóż je warstwami w słoiku, przesypując przyprawami i przekładając chrzanem oraz ząbkami czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej