Pickle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pickle

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Na zalewę zagotuj 2 szklanki wody z octem, solą i cukrem. Zalej warzywa ułożone w słoikach, szczelnie zamknij i wstaw do pasteryzacji.

Krok 1

Warzywa umyj i oczyść. Obraną marchew pokrój w plastry. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę pokrój na półówki, a paprykę w paski.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i zblanszuj w niej warzywa, każde oddzielnie.

Krok 3

Następnie ułóż je warstwami w słoiku, przesypując przyprawami i przekładając chrzanem oraz ząbkami czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pickle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej