
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
250 gramów
100 mililitrów
4 łyżki
4 łyżki
150 gramów
3 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i podgotuj w osolonym wrzątku kilka minut.

Krok 2
Krewetki posiekaj. Ser zetrzyj. Migdały upraż na suchej, rozgrzanej patelni, pokrusz i wymieszaj z bułką tartą i startym serem.

Krok 3
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz dokładnie ze śmietaną i 150 mililitrami wody. Fix zagotuj i dodaj krewetki.

Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż podgotowany kalafior, polej sosem z krewetkami. Górę posyp mieszanką z migdałów, bułki i sera. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kalafior w sosie śmietanowo-serowym
Kalafior w sosie śmietanowo-serowym to ciekawa alternatywa dla zapiekanek ziemniaczanych czy makaronowych. Wzbogacony o krewetki, może być serwowany podczas przyjęcia, dobrze pasuje też na kolację. Sięgnij po niewielkie młode warzywa, wypłucz je dokładnie, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo. Jeśli używasz parzonych krewetek, rozmróź je i pokrój na kawałki, z kolei krewetki surowe, o szarym kolorze, najpierw podsmaż lub ugotuj. Przyrządź sos serowo-brokułowy ze śmietaną i zagotuj, dodając owoce morza. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułóż ugotowane różyczki kalafiora. Całość pokryje chrupiąca, pyszna skorupka. Wymieszaj prażone i pokruszone migdały (będą lepiej pachniały i smakowały) z bułką tartą oraz startym serem. Całość piecz przez ok. 20 minut, aż wierzch się zarumieni. Kalafiora w sosie śmietanowo-serowym podawaj z sałatką z jarmużu i pomidorków koktajlowych. Może być on także dodatkiem do grillowanych potraw, np. łososia. Przekonaj się, jak łatwo przygotować smaczne zapiekane warzywa.