
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżeczka
1.5 kilograma
0.25 szklanki
200 mililitrów
250 gramów
50 gramów
8 sztuk
0.5 sztuki
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 8 części, obsmaż, a następnie zdejmij z patelni.
Krok 2
Wrzuć na nią kiełbaskę, czosnek, pomidory, paprykę oraz cebulę i podsmaż przez około 5 minut.
Krok 3
Wsyp ryż i mieszaj. Wlej bulion oraz wino, dodaj oliwki, zioła i przecier. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na wierzchu ułóż kawałki obsmażonego wcześniej kurczaka i plasterki pomarańczy. Naczynie przykryj.
Krok 5
Gotuj do czasu, gdy ryż stanie się miękki. Powinno to zająć około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej