
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżeczka
1.5 kilograma
0.25 szklanki
200 mililitrów
250 gramów
50 gramów
8 sztuk
0.5 sztuki
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 8 części, obsmaż, a następnie zdejmij z patelni.
Krok 2
Wrzuć na nią kiełbaskę, czosnek, pomidory, paprykę oraz cebulę i podsmaż przez około 5 minut.
Krok 3
Wsyp ryż i mieszaj. Wlej bulion oraz wino, dodaj oliwki, zioła i przecier. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na wierzchu ułóż kawałki obsmażonego wcześniej kurczaka i plasterki pomarańczy. Naczynie przykryj.
Krok 5
Gotuj do czasu, gdy ryż stanie się miękki. Powinno to zająć około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej