Kurczak w sosie tajskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

null

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.

Krok 2

Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.

Krok 4

Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.

Krok 5

Duś przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki ziołowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej