
Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
null
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.
Krok 2
Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.
Krok 3
Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.
Krok 4
Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.
Krok 5
Duś przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej