Kurczak w sosie tajskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie tajskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

null

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.

Krok 2

Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.

Krok 4

Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.

Krok 5

Duś przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie tajskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej