
Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
null
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.
Krok 2
Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.
Krok 3
Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.
Krok 4
Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.
Krok 5
Duś przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej