Duszony kurczak z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony kurczak z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z rosołu oczyść z kości. Marchewkę pokrój w kawałki, a cebulę oraz pomidora w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, wlej na patelnię i zagotuj.

Krok 4

Do sosu włóż kawałki kurczaka, pokrojoną marchew oraz pomidory. Całość gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej