
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z rosołu oczyść z kości. Marchewkę pokrój w kawałki, a cebulę oraz pomidora w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody, wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 4
Do sosu włóż kawałki kurczaka, pokrojoną marchew oraz pomidory. Całość gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej