Duszony kurczak z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony kurczak z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z rosołu oczyść z kości. Marchewkę pokrój w kawałki, a cebulę oraz pomidora w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, wlej na patelnię i zagotuj.

Krok 4

Do sosu włóż kawałki kurczaka, pokrojoną marchew oraz pomidory. Całość gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony kurczak z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej