
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Sałatę oczyść, umyj a następnie wysusz. Z obranych cytrusów wytnij fileciki.

Krok 3
Na talerzu ułóż liście sałaty z kiełkami. Na wierzchu rozłóż kawałki cytrusów i pokruszone kawałki sera.

Krok 4
Całość polej przygotowanym sosem. Tip: Taka delikatna sałatka idealnie pasuje na letnie spotkania w ogrodzie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z cytrusami
Orzeźwiająca sałatka z cytrusami oraz kremowym serem pleśniowym to doskonała propozycja na szybką przekąskę, która uświetni spotkanie w gronie rodziny lub znajomych. Będzie też wyśmienitym dodatkiem do ryb i mięs, zwłaszcza do grillowanego drobiu. Tą prostą sałatkę wykonasz błyskawicznie a poradzą sobie z nią nawet ci, którzy nigdy nie gotowali! Tajemnica jej niepowtarzalnego smaku tkwi w połączeniu kruchej, zielonej sałaty, chrupiących kiełków, aromatycznych, miękkich cytrusów oraz aksamitnego sera pleśniowego typu blue. Idealnym dopełnieniem tej kompozycji będzie sos ziołowy z wyraźną nutą koperku. Przygotujesz go szybko łącząc ze sobą Fix Knorr, wodę oraz oliwę. Sałatkę udekoruj przed podaniem kiełkami słonecznika, które dodadzą jej chrupkości. Jeśli chcesz, możesz dodać do niej grzanki z dowolnego typu pieczywa lub kawałki czosnkowej bagietki.