Sałatka z nadziewanymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z nadziewanymi pieczarkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać pieczarki odkroić nóżki i zetrzeć na drobnej tarce. Tak przygotowane nóżki obsmażyć na maśle. Dodać pietruszkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Nadzienie nałożyć na spody kapeluszy i obtoczyć w jaku i bułce. Całość smażyć na maśle

Krok 3

Sałatę opłukać i liście porwać na kawałki.

Krok 4

Pomidora obmyć, sparzyć i pokroić na ósemki,

Krok 5

Na talerz wyłożyć kolejno sałatę, pomidory, pieczarki. Całość polać sosem. Można też dodać drobno pokrojone grzanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej