Sałatka z nadziewanymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z nadziewanymi pieczarkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać pieczarki odkroić nóżki i zetrzeć na drobnej tarce. Tak przygotowane nóżki obsmażyć na maśle. Dodać pietruszkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Nadzienie nałożyć na spody kapeluszy i obtoczyć w jaku i bułce. Całość smażyć na maśle

Krok 3

Sałatę opłukać i liście porwać na kawałki.

Krok 4

Pomidora obmyć, sparzyć i pokroić na ósemki,

Krok 5

Na talerz wyłożyć kolejno sałatę, pomidory, pieczarki. Całość polać sosem. Można też dodać drobno pokrojone grzanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z nadziewanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej