
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać pieczarki odkroić nóżki i zetrzeć na drobnej tarce. Tak przygotowane nóżki obsmażyć na maśle. Dodać pietruszkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Nadzienie nałożyć na spody kapeluszy i obtoczyć w jaku i bułce. Całość smażyć na maśle
Krok 3
Sałatę opłukać i liście porwać na kawałki.
Krok 4
Pomidora obmyć, sparzyć i pokroić na ósemki,
Krok 5
Na talerz wyłożyć kolejno sałatę, pomidory, pieczarki. Całość polać sosem. Można też dodać drobno pokrojone grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































