
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać pieczarki odkroić nóżki i zetrzeć na drobnej tarce. Tak przygotowane nóżki obsmażyć na maśle. Dodać pietruszkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Nadzienie nałożyć na spody kapeluszy i obtoczyć w jaku i bułce. Całość smażyć na maśle
Krok 3
Sałatę opłukać i liście porwać na kawałki.
Krok 4
Pomidora obmyć, sparzyć i pokroić na ósemki,
Krok 5
Na talerz wyłożyć kolejno sałatę, pomidory, pieczarki. Całość polać sosem. Można też dodać drobno pokrojone grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej