Sałatka ormiańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ormiańska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 opakowania

5 sztuk

7 sztuk

3 sztuki

4 sztuki

2 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować buraki, osobno marchewkę z ziemniakami w koszulkach. Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski.

Krok 2

Ogórki obrane ze skóry i cebulę pokroić w kostkę. Dodać do miski z burakami, marchewką i ziemniakami.

Krok 3

Fasolę odsączyć, przelać wodą i dodać do miski z warzywami.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i olejem.

Krok 5

Sosem polej warzywa w miejsce i dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej