Sałatka ormiańska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

447

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 opakowania

5 sztuk

7 sztuk

3 sztuki

4 sztuki

2 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować buraki, osobno marchewkę z ziemniakami w koszulkach. Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski.

Krok 2

Ogórki obrane ze skóry i cebulę pokroić w kostkę. Dodać do miski z burakami, marchewką i ziemniakami.

Krok 3

Fasolę odsączyć, przelać wodą i dodać do miski z warzywami.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i olejem.

Krok 5

Sosem polej warzywa w miejsce i dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ormiańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej