Składniki
5 sztuk
2 opakowania
5 sztuk
7 sztuk
3 sztuki
4 sztuki
2 opakowania
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować buraki, osobno marchewkę z ziemniakami w koszulkach. Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski.
Krok 2
Ogórki obrane ze skóry i cebulę pokroić w kostkę. Dodać do miski z burakami, marchewką i ziemniakami.
Krok 3
Fasolę odsączyć, przelać wodą i dodać do miski z warzywami.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i olejem.
Krok 5
Sosem polej warzywa w miejsce i dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej