Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

10 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyć i obciąć końcówkami. Ułożyć ją w garnku do gotowania na parze . Gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) od zagotowania wody w dolnym garnku. Odcedzić i ostudzić - można pokroić na kawałki.

Krok 2

Zrobić dresing z oleju, wody i Sosu sałatkowego włoskiego.

Krok 3

Pomidor pozbawić pestek i bardzo drobniuteńko pokroić. Truskawki pokroić w plasterki po usunięciu szypułek.

Krok 4

Na półmisku ( lub talerzykach podzielone na porcje ) ułożyć fasolkę .Posypać pomidorem, natką pietruszki i plasterkami truskawek . Skropić dresingiem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej