Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

30 dekagramów

4 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyć i obciąć końcówkami. Ułożyć ją w garnku do gotowania na parze . Gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) od zagotowania wody w dolnym garnku. Odcedzić i ostudzić - można pokroić na kawałki.

Krok 2

Zrobić dresing z oleju, wody i Sosu sałatkowego włoskiego.

Krok 3

Pomidor pozbawić pestek i bardzo drobniuteńko pokroić. Truskawki pokroić w plasterki po usunięciu szypułek.

Krok 4

Na półmisku ( lub talerzykach podzielone na porcje ) ułożyć fasolkę .Posypać pomidorem, natką pietruszki i plasterkami truskawek . Skropić dresingiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej