Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyć i obciąć końcówkami. Ułożyć ją w garnku do gotowania na parze . Gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) od zagotowania wody w dolnym garnku. Odcedzić i ostudzić - można pokroić na kawałki.

Krok 2

Zrobić dresing z oleju, wody i Sosu sałatkowego włoskiego.

Krok 3

Pomidor pozbawić pestek i bardzo drobniuteńko pokroić. Truskawki pokroić w plasterki po usunięciu szypułek.

Krok 4

Na półmisku ( lub talerzykach podzielone na porcje ) ułożyć fasolkę .Posypać pomidorem, natką pietruszki i plasterkami truskawek . Skropić dresingiem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej