Sałatka Cezar z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i smażymy ok. 10 minut na dwóch łyżkach oleju. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 3 cienkie płaty. Kawałki mięsa posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr i smarujemy 1 łyżką oleju roślinnego. Smażymy na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Pieczarki i pierś z kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu i zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Miks sałat wsypujemy do salaterki. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do sałaty.

Krok 3

Przygotowujemy sos czosnkowy. Mieszamy sos czosnkowy Knorr z 3 łyżkami majonezu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wlewamy sos do sałatki, dodajemy pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na wierzch sałatki wykładamy pierś z kurczaka pokrojoną w długie paski oraz wysypujemy grzanki o smaku czosnkowym - II składnik Fixu Sałatka Cezar Knorr. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej