Sałatka Cezar z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i smażymy ok. 10 minut na dwóch łyżkach oleju. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 3 cienkie płaty. Kawałki mięsa posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr i smarujemy 1 łyżką oleju roślinnego. Smażymy na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Pieczarki i pierś z kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu i zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Miks sałat wsypujemy do salaterki. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do sałaty.

Krok 3

Przygotowujemy sos czosnkowy. Mieszamy sos czosnkowy Knorr z 3 łyżkami majonezu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wlewamy sos do sałatki, dodajemy pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na wierzch sałatki wykładamy pierś z kurczaka pokrojoną w długie paski oraz wysypujemy grzanki o smaku czosnkowym - II składnik Fixu Sałatka Cezar Knorr. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej