
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i smażymy ok. 10 minut na dwóch łyżkach oleju. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 3 cienkie płaty. Kawałki mięsa posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr i smarujemy 1 łyżką oleju roślinnego. Smażymy na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Pieczarki i pierś z kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu i zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
Miks sałat wsypujemy do salaterki. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do sałaty.
Krok 3
Przygotowujemy sos czosnkowy. Mieszamy sos czosnkowy Knorr z 3 łyżkami majonezu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wlewamy sos do sałatki, dodajemy pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4
Na wierzch sałatki wykładamy pierś z kurczaka pokrojoną w długie paski oraz wysypujemy grzanki o smaku czosnkowym - II składnik Fixu Sałatka Cezar Knorr. Podajemy z białym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej