Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix sałat myjemy osuszamy i układamy na półmisku. Truskawki myjemy kroimy w plasterki układamy na sałacie.

Krok 2

Ser twaróg mieszamy z śmietaną i 1/2 łyżeczki sosou czosnkowo-ziołowego knorr.Wyrabiamy masę i formujemy kulki ,układamy je na sałatce.

Krok 3

Robimy sos koperkowo-ziołowy ,polewamy nim sałatkę . Całosć posypujemy rzeżuchą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej