Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix sałat myjemy osuszamy i układamy na półmisku. Truskawki myjemy kroimy w plasterki układamy na sałacie.

Krok 2

Ser twaróg mieszamy z śmietaną i 1/2 łyżeczki sosou czosnkowo-ziołowego knorr.Wyrabiamy masę i formujemy kulki ,układamy je na sałatce.

Krok 3

Robimy sos koperkowo-ziołowy ,polewamy nim sałatkę . Całosć posypujemy rzeżuchą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kulkami srowymi i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej