Sałatka z kiełkami i awokado

- Krok 1Przygotuj sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Krok 2Przebierz szpinak, opłucz go i osusz. Oczyść rzodkiewki i pokrój je w półplasterki. Następnie umyj paprykę, przekrój ją na pół, wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w słupki.
- Krok 3Przekrój awokado na pół. Usuń z niego pestkę, zaś miąższ pokrój na kawałki i obierz. Obierz również dymki i marchewkę, a następnie pokrój w paski. Przebierz kiełki, umyj je i osusz.
- Krok 4Następnie polej przygotowane składniki sosem i wymieszaj. Podawaj sałatkę z gotowaną szynką.

Jeżeli szukasz przepisu na oryginalną, smaczną sałatkę, stwórz ją na bazie kiełków, młodego szpinaku oraz aksamitnego awokado. Dzięki połączeniu ich z szynką, chrupiącymi rzodkiewkami oraz aromatycznym sosem otrzymasz efektowną potrawę o niebanalnym smaku. Tę sałatkę możesz zaserwować zarówno na obiad, jak i kolację. Awokado, by było smaczne musi być dojrzałe i miękkie, a środku soczyście zielone, bez brązowych plam. O jego świeżości świadczy jędrna skórka, która po naciśnięciu jej palcem lekko się poddaje, ale nie tworzy się w niej dziura. Najlepiej przekroić je nożem wzdłuż, usunąć pestkę a miąższ wydrążyć łyżką i pokroić w dość grube plastry. Zwieńczeniem idealnej sałatki, będzie idealny sos – przygotujesz go łatwo dzięki mieszance przypraw i ziół Knorr. Wymieszaj je z woda i olejem, polej nim obficie sałatkę (zwłaszcza awokado wymaga solidnej porcji smaku, gdyż z natury nie jest wyraziste) i podawaj.