Mięsne kulki z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z niebieskim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

20 gramów

200 gramów

1 łyżka

20 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 2

Krok 3

Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 3

Krok 4

Kulki ponabijaj na wykałaczki.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

3

Opinie o przepisie

  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 22.03.2017

    Fajnie smakował ser z orzechami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne kulki z niebieskim serem Mięsne kulki z niebieskim serem

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.