Mięsne kulki z niebieskim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

1418 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

20 gramów

200 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 2

Krok 3

Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 3

Krok 4

Kulki ponabijaj na wykałaczki.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja

    dopiero sprubuje zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja

    dopiero sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec

    Fajnie smakował ser z orzechami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej