Mięsne kulki z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z niebieskim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
1451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

20 gramów

200 gramów

1 łyżka

20 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 2

Krok 3

Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 3

Krok 4

Kulki ponabijaj na wykałaczki.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

3

Opinie o przepisie

  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 22.03.2017

    Fajnie smakował ser z orzechami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne kulki z niebieskim serem Mięsne kulki z niebieskim serem

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.