Mięsne kulki z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z niebieskim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

1437 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

20 gramów

200 gramów

1 łyżka

20 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 2

Krok 3

Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 3

Krok 4

Kulki ponabijaj na wykałaczki.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

3

Opinie o przepisie

  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 22.03.2017

    Fajnie smakował ser z orzechami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Duszona czerwona kapusta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej