Nadziewane paluchy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane paluchy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

96

heart
1224 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

911 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1777 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

20 dekagramów

25 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto w chłodne miejsce.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Kozieł

    Krystyna Kozieł , 09.02.2018

    Bardzo mi się podoba portal z przepisami wspaniale inspiracje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nadziewane paluchy - VIDEONadziewane paluchy - VIDEO

Szybka przekąska z delikatnego ciasta, wypełniona aromatycznym farszem i posypana chrupiącymi dodatkami. Nadziewane paluchy sprawdzą się jako apetyczna przystawka podczas przyjęć, ale równie dobrze możesz zabrać je do pracy czy szkoły, na drugie śniadanie. Od czego zacząć? Sugerując się przepisem, wyrób ciasto i odstaw na chwilę w chłodne miejsce. W tym czasie przygotuj farsz – boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce, stopniowo połącz z pozostałymi składnikami, a na końcu dodaj płatki migdałów. Schłodzone ciasto potnij na duże prostokąty, na nich ułóż farsz i sklej dokładnie brzegi. Paluchy posmaruj żółtkiem, żeby się nie przypaliły i oprósz serem żółtym oraz płatkami migdałów. Będą gotowe po kilkunastu minutach pieczenia. Jak przygotować dip czosnkowy, którym polejesz przekąskę? Zawartość torebki wymieszaj z dobrej jakości majonezem i dwiema łyżkami wody. Smak sosu doskonale uzupełni chrupiące ciasto oraz aromatyczne nadzienie. Tym przepisem udowadniamy, że proste potrawy są również bardzo smaczne!