Nadziewane paluchy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane paluchy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

96

heart
1220 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

901 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1769 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

20 dekagramów

25 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto w chłodne miejsce.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.

Nadziewane paluchy - VIDEO - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Kozieł

    Krystyna Kozieł , 09.02.2018

    Bardzo mi się podoba portal z przepisami wspaniale inspiracje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane paluchy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nadziewane paluchy - VIDEONadziewane paluchy - VIDEO

Szybka przekąska z delikatnego ciasta, wypełniona aromatycznym farszem i posypana chrupiącymi dodatkami. Nadziewane paluchy sprawdzą się jako apetyczna przystawka podczas przyjęć, ale równie dobrze możesz zabrać je do pracy czy szkoły, na drugie śniadanie. Od czego zacząć? Sugerując się przepisem, wyrób ciasto i odstaw na chwilę w chłodne miejsce. W tym czasie przygotuj farsz – boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce, stopniowo połącz z pozostałymi składnikami, a na końcu dodaj płatki migdałów. Schłodzone ciasto potnij na duże prostokąty, na nich ułóż farsz i sklej dokładnie brzegi. Paluchy posmaruj żółtkiem, żeby się nie przypaliły i oprósz serem żółtym oraz płatkami migdałów. Będą gotowe po kilkunastu minutach pieczenia. Jak przygotować dip czosnkowy, którym polejesz przekąskę? Zawartość torebki wymieszaj z dobrej jakości majonezem i dwiema łyżkami wody. Smak sosu doskonale uzupełni chrupiące ciasto oraz aromatyczne nadzienie. Tym przepisem udowadniamy, że proste potrawy są również bardzo smaczne!