Smalec z cebulą i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalec z cebulą i jabłkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel. Stop w rondlu około 20 minut i podsmaż do zeszklenia.

Krok 2

Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, drobno posiekany boczek. Top ponownie około 20 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do smalcu i trzymaj na ogniu około 10-15 minut, by jabłka stały się szkliste.

Krok 4

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej