
Składniki
3 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel. Stop w rondlu około 20 minut i podsmaż do zeszklenia.
Krok 2
Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, drobno posiekany boczek. Top ponownie około 20 minut.
Krok 3
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do smalcu i trzymaj na ogniu około 10-15 minut, by jabłka stały się szkliste.
Krok 4
Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej