Smalec z cebulą i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalec z cebulą i jabłkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel. Stop w rondlu około 20 minut i podsmaż do zeszklenia.

Krok 2

Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, drobno posiekany boczek. Top ponownie około 20 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do smalcu i trzymaj na ogniu około 10-15 minut, by jabłka stały się szkliste.

Krok 4

Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalec z cebulą i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej