
Składniki
3 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel. Stop w rondlu około 20 minut i podsmaż do zeszklenia.
Krok 2
Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, drobno posiekany boczek. Top ponownie około 20 minut.
Krok 3
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do smalcu i trzymaj na ogniu około 10-15 minut, by jabłka stały się szkliste.
Krok 4
Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej