Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne

Autor: nataliaw

ratingratingratingratingrating

11

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, oraz szczyptę soli) zmieszać razem.

Krok 2

Następnie należy dodać mleko i roztrzepane jajko.

Krok 3

Połączyć wszystkie składniki, konsystencja ma być gęsta.

Krok 4

Dużą łyżką nakładać na rozgrzaną, lekko natuszczoną patelnię, aby uniknąć przylepienia się placuszka.

Krok 5

Upieczone pancakes układać jedne na drugim, polać łyżką płynnego miodu, oraz na wierzchu udekorować dowolnymi owocami, w moim wypadku są to wiśnie. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej