Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne
łatwe
107 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, oraz szczyptę soli) zmieszać razem.
Krok 2
Następnie należy dodać mleko i roztrzepane jajko.
Krok 3
Połączyć wszystkie składniki, konsystencja ma być gęsta.
Krok 4
Dużą łyżką nakładać na rozgrzaną, lekko natuszczoną patelnię, aby uniknąć przylepienia się placuszka.
Krok 5
Upieczone pancakes układać jedne na drugim, polać łyżką płynnego miodu, oraz na wierzchu udekorować dowolnymi owocami, w moim wypadku są to wiśnie. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej