Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, oraz szczyptę soli) zmieszać razem.
Krok 2
Następnie należy dodać mleko i roztrzepane jajko.
Krok 3
Połączyć wszystkie składniki, konsystencja ma być gęsta.
Krok 4
Dużą łyżką nakładać na rozgrzaną, lekko natuszczoną patelnię, aby uniknąć przylepienia się placuszka.
Krok 5
Upieczone pancakes układać jedne na drugim, polać łyżką płynnego miodu, oraz na wierzchu udekorować dowolnymi owocami, w moim wypadku są to wiśnie. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej