Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne

Autor: nataliaw

ratingratingratingratingrating

11

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, oraz szczyptę soli) zmieszać razem.

Krok 2

Następnie należy dodać mleko i roztrzepane jajko.

Krok 3

Połączyć wszystkie składniki, konsystencja ma być gęsta.

Krok 4

Dużą łyżką nakładać na rozgrzaną, lekko natuszczoną patelnię, aby uniknąć przylepienia się placuszka.

Krok 5

Upieczone pancakes układać jedne na drugim, polać łyżką płynnego miodu, oraz na wierzchu udekorować dowolnymi owocami, w moim wypadku są to wiśnie. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes amerykańskie z wiśniami i miodem dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej