PRZEPISY.PL

Gałka muszkatołowa nadaje wyjątkowy smak delikatnemu pasztetowi z wątróbki.

Pasztet z wątróbki - autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
176
osób dodało do Mniamlisty
176
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki (posiekana)1 łyżka
  • olej4 łyżki
  • Krok 1

    Pokrój grubo cebule i marchew.
  • Krok 2

    Posiekaj drobno wątróbkę.
  • Krok 3

    Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  • Krok 4

    Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • Krok 5

    Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  • Krok 6

    Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

141
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
120
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
220
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
1
Średnie