Pasztet z wątróbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

287 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grubo cebule i marchew.

Krok 2

Posiekaj drobno wątróbkę.

Krok 3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

Krok 4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

Krok 6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

1

Opinie o przepisie

  • Mirosław Kopecki

    Mirosław Kopecki, 18.03.2016

    mkmrekin@gmail.comy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasztet z wątróbkiPasztet z wątróbki

To delikatny, mięciutki pasztet, który z łatwością zrobisz w domu w zaledwie godzinę, ponieważ nie wymaga pieczenia! Taki pasztet będzie doskonałym uzupełnień świątecznych przyjęć czy rodzinnych śniadań. Do jego wykonania potrzebujesz jedynie świeżej wątróbki drobiowej, cebuli i marchewki, i oczywiście – przypraw. Wyjątkowy smak nadaje delikatnemu pasztetowi z wątróbki mielona gałka muszkatołowa, a zielona pietruszka – doda mu koloru. Doskonale nada się też kminek lub majeranek – wybierz smaki, które lubisz najbardziej. Masz ochotę na dalsze modyfikacje? – ten przepis daje ci pole do popisy, zamiast lub oprócz marchewki może w ni się znaleźć zielony groszek, duszone i mielone pieczarki, krojone pomidory suszone a nawet ugotowana biała fasola lub soczewica. Pasztet z drobiowych wątróbek polecamy jeść z korniszonami i pajdą chleba.