Szybkie pierogi z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie pierogi z pasztetem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

30 łyżeczek

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.

Krok 2

Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .

Krok 3

Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).

Krok 4

Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).

Krok 5

Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.

Krok 6

Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet mieszany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej