Szybkie pierogi z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie pierogi z pasztetem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

30 łyżeczek

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.

Krok 2

Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .

Krok 3

Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).

Krok 4

Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).

Krok 5

Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.

Krok 6

Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet z królika
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej