
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
30 łyżeczek
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.
Krok 2
Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .
Krok 3
Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).
Krok 4
Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).
Krok 5
Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.
Krok 6
Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej