
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
30 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.
Krok 2
Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .
Krok 3
Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).
Krok 4
Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).
Krok 5
Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.
Krok 6
Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































