
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
30 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.
Krok 2
Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .
Krok 3
Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).
Krok 4
Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).
Krok 5
Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.
Krok 6
Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej