Szybkie pierogi z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie pierogi z pasztetem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

30 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać 1,5 szklanki mąki . Dodać szczyptę soli . Zalać wrzątkiem . Wyrobić ciasto.

Krok 2

Przygotować farsz z pasztetu , doprawiając go Delikatem uniwersalnym , rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Pietruszka .

Krok 3

Ciasto rozwałkowywać na wysypanym mąka blacie i wycinać szklanką kółka . Nakładać po łyżeczce farszu .Sklejać pierożki ( ręcznie lub pierożnicą ).

Krok 4

Zagotować w garnku osoloną wodę . Wrzucać pierożki i gotować aż wypłyną ( Ciasto jest już sparzone więc nie trzeba go długo dotować ).

Krok 5

Cebulkę obrać i pokroić w piórka .Usmażyć na złoto na oleju. Na cebulkę kłaść przestudzone pierożki i obsmażać wg upodobania albo na chrupko albo tylko na lekko rumiano.

Krok 6

Można podawać z zestawem surówek i barszczem czerwonym do popicia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie pierogi z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej