Pasztet z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z piersi indyka

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

80 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Im mniejsza kostka, tym szybciej się usmaży. Na patelnię wlej oliwę, dodaj posiekaną cebulę. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu przez kilka minut. Dodaj mięso i smaż mieszając, aż się usmaży.

Krok 2

Posyp tymiankiem, pieprzem i pokruszoną kostką czosnkową. Zalej winem. Smaż mieszając, aż wino odparuje.

Krok 3

Jeszcze ciepły pasztet włóż do malaksera. Dodaj masło pokrojone na kawałki i zmiksuj.

Krok 4

Pojemnik wyłóż folią spożywczą. Włóż ciepły pasztet, zawiń folię, wyrównaj powierzchnię i odstaw do wystygnięcia. Kiedy pasztet osiągnie temperaturę pokojową, można go wstawić do lodówki. Będzie gotowy po kilku godzinach, ale nawet taki ciepły jest smaczny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki z pasztetem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej