Składniki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.25 kilograma
0.1 kilograma
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
10 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włożyć wieprzowinę, wołowinę, boczek i wątróbkę, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Krok 2
Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przepuścić przez maszynkę razem z bułką.
Krok 3
Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić.
Krok 4
Masę przełożyć do formy keksówki, na wierzchu ułożyć plastry słoniny. Piec ok 1,5 godziny w 180st. Wystudzony pasztet owinąć w folie aluminiową (by nie obsychał).
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej