Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 szklanka
150 gramów
3 sztuki
2 szklanki
null
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
null
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze składników na ciasto - mąka, margaryna, jajko - zagnieć ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i duś, aż cały sos wyparuje. Wystudź.
Krok 3
Namocz kajzerkę w mleku, następnie odsącz. Dodaj do mięsa i zmiel razem.
Krok 4
Dołóż pokrojoną w kostkę szynkę, jajko i 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 5
Następnie dodaj ubite białka.
Krok 6
Keksówkę wysmarowana masłem wylep 2/3 ciasta, nałóż farsz.
Krok 7
Pozostałe ciasto rozwałkuj, wytnij otwór i przykryj masę. Boki ciasta zlep. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z łyżką wody.
Krok 8
Piecz 45 minut w 180 stopniach, a następnie jeszcze 30 minut w 170 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej