
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 szklanka
150 gramów
3 sztuki
2 szklanki
null
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
null
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze składników na ciasto - mąka, margaryna, jajko - zagnieć ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i duś, aż cały sos wyparuje. Wystudź.
Krok 3
Namocz kajzerkę w mleku, następnie odsącz. Dodaj do mięsa i zmiel razem.
Krok 4
Dołóż pokrojoną w kostkę szynkę, jajko i 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 5
Następnie dodaj ubite białka.
Krok 6
Keksówkę wysmarowana masłem wylep 2/3 ciasta, nałóż farsz.
Krok 7
Pozostałe ciasto rozwałkuj, wytnij otwór i przykryj masę. Boki ciasta zlep. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z łyżką wody.
Krok 8
Piecz 45 minut w 180 stopniach, a następnie jeszcze 30 minut w 170 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej