Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym
trudne
11 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
5 łyżek
null
null
2 sztuki
3 łyżki
500 gramów
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.
Krok 2
Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.
Krok 4
Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.
Krok 5
Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
Krok 6
Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej