Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

null

2 sztuki

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.

Krok 2

Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.

Krok 4

Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 5

Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.

Krok 6

Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej