Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym
trudne
14 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
5 łyżek
null
null
2 sztuki
3 łyżki
500 gramów
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.
Krok 2
Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.
Krok 4
Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.
Krok 5
Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
Krok 6
Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej