Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 łyżek

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

2 sztuki

1 litr

500 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.

Krok 2

Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.

Krok 4

Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 5

Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.

Krok 6

Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotleciki z kalafiora
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej