Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

null

2 sztuki

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.

Krok 2

Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.

Krok 4

Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 5

Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.

Krok 6

Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej