
Składniki
null szczypt
1 łyżka
null
null szczypt
1 łyżka
null szczypt
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały twarożek wymieszaj razem z chrzanem, śmietaną i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.
Krok 2
Łososia rozłóż na desce, posmaruj przygotowaną masą serową i zwiń jak roladę.
Krok 3
Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Potnij w dość grube plasterki i rozłóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej