Roladki łososiowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki łososiowe z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

1 łyżka

null

null szczypt

1 łyżka

null szczypt

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały twarożek wymieszaj razem z chrzanem, śmietaną i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.

Krok 2

Łososia rozłóż na desce, posmaruj przygotowaną masą serową i zwiń jak roladę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Potnij w dość grube plasterki i rozłóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej