Roladki łososiowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki łososiowe z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

1 łyżka

null

null szczypt

1 łyżka

null szczypt

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały twarożek wymieszaj razem z chrzanem, śmietaną i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.

Krok 2

Łososia rozłóż na desce, posmaruj przygotowaną masą serową i zwiń jak roladę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Potnij w dość grube plasterki i rozłóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki łososiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej