Roladki z łososia na Wigilię - wędzonego: z mozzarellą | Przepisy pixel

Zapiekane roladki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w plastry. W każdy plaster zawiń kawałek ziemniaka, mozzarelli i suszonego pomidora.

Krok 2

Ułóż gotowe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej roladki przygotownym kremowym sosem Knorr. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, do momentu gdy sos się zapiecze i zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
GRILLOWANY KABACZEK
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej