Roladki z łososia na Wigilię - wędzonego: z mozzarellą | Przepisy pixel

Zapiekane roladki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

242 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w plastry. W każdy plaster zawiń kawałek ziemniaka, mozzarelli i suszonego pomidora.

Krok 2

Ułóż gotowe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej roladki przygotownym kremowym sosem Knorr. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, do momentu gdy sos się zapiecze i zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej