Roladki z łososia na Wigilię - wędzonego: z mozzarellą | Przepisy pixel

Zapiekane roladki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

334 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w plastry. W każdy plaster zawiń kawałek ziemniaka, mozzarelli i suszonego pomidora.

Krok 2

Ułóż gotowe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej roladki przygotownym kremowym sosem Knorr. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, do momentu gdy sos się zapiecze i zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej