Żołądki w białym sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w białym sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.

Krok 2

Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.

Krok 3

W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.

Krok 4

Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.

Krok 5

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Parówki zapiekane z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej