Żołądki w białym sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w białym sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.

Krok 2

Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.

Krok 3

W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.

Krok 4

Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.

Krok 5

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej