PRZEPISY.PL

Żołądki w białym sosie koperkowym

  • 60
  • 2
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • mąka3 łyżki
  • masło3 łyżki
  • włoszczyzna1 pęczek
  • koper1 pęczek
  • żołądki kurze 0.5 kg
    • Krok 1

      Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.
    • Krok 2

      Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.
    • Krok 3

      W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.
    • Krok 4

      Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.
    • Krok 5

      Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    154
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    138
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    649
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    2927
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe