Żołądki w białym sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w białym sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.

Krok 2

Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.

Krok 3

W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.

Krok 4

Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.

Krok 5

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywne ragout
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej