
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.
Krok 2
Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.
Krok 3
W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.
Krok 4
Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.
Krok 5
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej