Żołądki w białym sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.

Krok 2

Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.

Krok 3

W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.

Krok 4

Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.

Krok 5

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej