Żołądki w białym sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w białym sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki obgotuj, zalej świeżą wodą, dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczkę soli.

Krok 2

Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Po ugotowaniu żołądki wyjmuj i pokrój w paski.

Krok 3

W rondelku roztop masło, dodaj mąkę, stale mieszając podlewaj wywarem z żołądków.

Krok 4

Dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze chwilę, dodaj pokrojone żołądki, wymieszaj.

Krok 5

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w białym sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej