Cytryny faszerowane rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytryny faszerowane rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

3 opakowania

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny umyj, przekrój w poprzek na połowy i wydrąż miąższ. Miąższ pokrój.

Krok 2

Tuńczyka osączonego z zalewy podziel na małe kawałki.

Krok 3

Rybę wymieszaj z kawałkami cytryny, majonezem i natką. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farszem napełnij cytryny i wstaw na 30 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytryny faszerowane rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej