
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
3 opakowania
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny umyj, przekrój w poprzek na połowy i wydrąż miąższ. Miąższ pokrój.
Krok 2
Tuńczyka osączonego z zalewy podziel na małe kawałki.
Krok 3
Rybę wymieszaj z kawałkami cytryny, majonezem i natką. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Farszem napełnij cytryny i wstaw na 30 minut do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej