Ser tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser tofu z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

450 gramów

60 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę. Smaż go w woku na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Wyjmij łyżką cedzakową i osącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, kolby kukurydzy przekrój wzdłuż na połowy, kiełki bambusa odcedź, paprykę pokrój w kostkę. W woku zostaw 2 łyżki oleju i wrzuć wszystkie te warzywa wraz z groszkiem cukrowym. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Dodaj wino, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, sól i bulion, zagotuj.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami wody i dodaj do sosu. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dorzucić tofu i podgrzewać przez około 1 minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej