Ser tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser tofu z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

450 gramów

60 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę. Smaż go w woku na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Wyjmij łyżką cedzakową i osącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, kolby kukurydzy przekrój wzdłuż na połowy, kiełki bambusa odcedź, paprykę pokrój w kostkę. W woku zostaw 2 łyżki oleju i wrzuć wszystkie te warzywa wraz z groszkiem cukrowym. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Dodaj wino, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, sól i bulion, zagotuj.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami wody i dodaj do sosu. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dorzucić tofu i podgrzewać przez około 1 minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej