Ser tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser tofu z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

450 gramów

60 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę. Smaż go w woku na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Wyjmij łyżką cedzakową i osącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, kolby kukurydzy przekrój wzdłuż na połowy, kiełki bambusa odcedź, paprykę pokrój w kostkę. W woku zostaw 2 łyżki oleju i wrzuć wszystkie te warzywa wraz z groszkiem cukrowym. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Dodaj wino, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, sól i bulion, zagotuj.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami wody i dodaj do sosu. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dorzucić tofu i podgrzewać przez około 1 minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Risotto z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej