
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
450 gramów
60 gramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
3 łyżeczki
4 łyżki
4 sztuki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu pokrój w kostkę. Smaż go w woku na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Wyjmij łyżką cedzakową i osącz z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2
Pora pokrój w krążki, kolby kukurydzy przekrój wzdłuż na połowy, kiełki bambusa odcedź, paprykę pokrój w kostkę. W woku zostaw 2 łyżki oleju i wrzuć wszystkie te warzywa wraz z groszkiem cukrowym. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Dodaj wino, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, sól i bulion, zagotuj.
Krok 4
Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami wody i dodaj do sosu. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dorzucić tofu i podgrzewać przez około 1 minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























