Wieprzowina w sezamie i soi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

156

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy wymieszać z miodem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować oczyszczoną polędwicę.

Krok 2

Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego, obsypać ziarnem sezamowym, wstawić na 20minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 3

Polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia. Mięso przykryć folią, zostawiając otwory i piec jeszcze około 15 minut.

Krok 4

Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą i pieprzem i obtoczyć w niej cebulę pokrojoną w cienkie talarki.

Krok 5

Smażyć cebulę na rozgrzanym oleju. Gotową polędwicę pokroić na plastry, posypać cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej