
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sojowy wymieszać z miodem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować oczyszczoną polędwicę.
Krok 2
Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego, obsypać ziarnem sezamowym, wstawić na 20minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 3
Polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia. Mięso przykryć folią, zostawiając otwory i piec jeszcze około 15 minut.
Krok 4
Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą i pieprzem i obtoczyć w niej cebulę pokrojoną w cienkie talarki.
Krok 5
Smażyć cebulę na rozgrzanym oleju. Gotową polędwicę pokroić na plastry, posypać cebulą.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej