Wieprzowina w sezamie i soi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w sezamie i soi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy wymieszać z miodem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować oczyszczoną polędwicę.

Krok 2

Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego, obsypać ziarnem sezamowym, wstawić na 20minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 3

Polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia. Mięso przykryć folią, zostawiając otwory i piec jeszcze około 15 minut.

Krok 4

Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą i pieprzem i obtoczyć w niej cebulę pokrojoną w cienkie talarki.

Krok 5

Smażyć cebulę na rozgrzanym oleju. Gotową polędwicę pokroić na plastry, posypać cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej