
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
750 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion.
Krok 2
Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso. Pokrój paprykę w kostkę.
Krok 3
Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Wrzuć paprykę. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.
Krok 4
Ugotuj woreczek kaszy jęczmiennej.
Krok 5
Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę.
Krok 6
Gotowe chilli con carne podawaj z kaszą jęczmienną. Jeśli chcesz możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej