Chilli con carne wersja light

Autor: Dziewczyna tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

750 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion.

Krok 2

Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso. Pokrój paprykę w kostkę.

Krok 3

Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Wrzuć paprykę. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.

Krok 4

Ugotuj woreczek kaszy jęczmiennej.

Krok 5

Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę.

Krok 6

Gotowe chilli con carne podawaj z kaszą jęczmienną. Jeśli chcesz możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej