
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
750 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion.
Krok 2
Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso. Pokrój paprykę w kostkę.
Krok 3
Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Wrzuć paprykę. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.
Krok 4
Ugotuj woreczek kaszy jęczmiennej.
Krok 5
Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę.
Krok 6
Gotowe chilli con carne podawaj z kaszą jęczmienną. Jeśli chcesz możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























