Chilli con carne wersja light przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli con carne wersja light

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

750 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion.

Krok 2

Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso. Pokrój paprykę w kostkę.

Krok 3

Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Wrzuć paprykę. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.

Krok 4

Ugotuj woreczek kaszy jęczmiennej.

Krok 5

Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę.

Krok 6

Gotowe chilli con carne podawaj z kaszą jęczmienną. Jeśli chcesz możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej