
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki.
Krok 2
Cukinie obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Obrana i pokrojoną w kostkę cebule zeszklij na oleju, dodaj pomidory i posiekany czosnek, duś 10 minut.
Krok 4
Dodaj cukinię, kiedy zmięknie, przypraw solą , pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej