Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki.
Krok 2
Cukinie obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Obrana i pokrojoną w kostkę cebule zeszklij na oleju, dodaj pomidory i posiekany czosnek, duś 10 minut.
Krok 4
Dodaj cukinię, kiedy zmięknie, przypraw solą , pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej